Ny fasade på Fjøla Cafe - Street Art | Fjøla Cafe & Event

Street Art i Sykkylven? Endelig har vi startet prosjektet med fasaden utvendig av Fjøla Cafe & Event i Sykkylven, lenge har vi tenkt på å friske opp utsiden da den ikke samsvarer med hva du vil finne inne. Vi fant fort ut at grafitti var det vi ønsket å få på veggeen. Vi tok først kontakt med Utenforboksen som holder til i Ålesund i slutten på April. Så startet vi prosessen med prosjektet og hvordan det skulle bli, fredag 9.oktober var de på befaring å startet så smått å tegne opp strukturen på fjellet som er selvfølgelig Straumshornet som er Sykkylvens fjellskatt.

Som dere ser har de kommet godt i gang og vi gleder oss mye til å se det ferdige resultatet.

Sykkylven er ikke mest kjent for Street Art Travel som du ser på denne nettisden https://www.trip.com/blog/top-10-cities-for-street-art-in-the-world/ troner New York øverst.

Men hva et “street art” Gatekunst, eller på engelsk street art, er ulike typer ikke-kommersiell biledkunst som er oppført i det offentlige rom, oftest ubestilt og gjerne ulovlig og anonymt på husfasader og andre steder i bymiljøer, for eksempel som graffiti, sjablongmalerier eller fortaustegninger utført av amatørkunstnere eller som en postmoderne, aktivistliknende kunstbevegelse. (Kilde – Wikipedia)

Uansett hvor du reiser nå vil du komme til byer der Street Art er en del av den urbane kulturen, vi har derfor er første ordentlige grafittikunst verket i Sykkylven påbegynt med et urbant og naturpreget motiv. Straumshornet har vi fått med og en laftet inngangsparti for å ønske gjestene velkommen.

Det ferdige resultet kan du se her https://fjolacafe.no/blogg/fasaden-er-ferdig/